Napomena: Ove upute o proizvodima samo su ilustrativnog karaktera. Ukoliko trebate savjet u vezi korištenja lijeka obratite se liječniku ili ljekarniku.

RUDAKOL ®

Proizvođač: Belupo
Samo na recept? DA
Skoči na
» opis
» primjena
» doziranje
» mjere opreza
» napomene

Opis

SASTAV Jedna obložena tableta sadržava 135 mg mebeverinklorida. Pomoćne tvari: laktoza hidrat, saharoza, kukuruzni škrob. FARMACEUTSKI OBLIK I VELIČINA PAKIRANJA Obložena tableta. 50 obloženih tableta u smeđoj staklenoj bočici s aluminijskim navojnim zatvaračem, u kutiji. FARMAKOTERAPIJSKA GRUPA RUDAKOL je lijek za funkcionalne crijevne poremećaje. NAČIN I MJESTO IZDAVANJA Na recept , u ljekarni. ROK VALJANOSTI Otisnut je na pakovanju. Lijek se ne smije primijeniti nakon isteka roka valjanosti! NAČIN ČUVANJA LIJEKA Čuvati na temperaturi do 25 °C. Lijek treba čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

TERAPIJSKE INDIKACIJE RUDAKOL obložene tablete primjenjuju se u liječenju:
- sindroma iritabilnog kolona, spastičke konstipacije, mukoznog kolitisa i spastičkog kolitisa koji su karakterizirani spastičnom boli u trbuhu i grčevima, perzistentnom, nespecifičnom dijarejom (sa ili bez izmjenične konstipacije) i flatulencijom.

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE Odrasli i djeca iznad 10 godina
Obloženu tabletu treba uzeti 20 minuta prije obroka s malo tekućine.
Uobičajena terapijska doza je 3 x 1 obložena tableta na dan (3 x 135 mg).
Nakon postignutog željenog učinka, doza se može postepeno smanjivati.
RUDAKOL obložene tablete se ne primjenjuju u djece mlađe od 10 godina. PREDOZIRANJE Specifični antidot ne postoji. U slučaju predoziranja preporučuje se ispiranje želuca te uobičajene mjere za održavanje normalne funkcije organizma.

Mjere opreza

MJERE OPREZA U slučaju pojave alergijske reakcije pri uzimanju RUDAKOL obloženih tableta, treba prekinuti primjenu lijeka i obratiti se liječniku. KONTRAINDIKACIJE RUDAKOL obložene tablete ne smiju se primijeniti u slučaju kad postoji:
- preosjetljivost na mebeverinklorid ili na neki od pomoćnih sastojaka lijeka. POSEBNA UPOZORENJA
Trudnoća
Potrebne su uobičajene mjere opreza kao i kod ostalih lijekova koji se primjenjuju tijekom trudnoće.
Dojenje
Tijekom primjene RUDAKOL obloženih tableta dojenje nije potrebno prekidati. NUSPOJAVE Nuspojave se u pravilu javljaju rijetko. Od malobrojnih prijavljenih najčešće su osip, angioedem i urtikarija.
O svakoj nuspojavi treba obavijestiti liječnika ili ljekarnika! INTERAKCIJE Nema podataka o interakcijama pri preporučenoj primjeni RUDAKOL obloženih tableta.  

Napomene

IME I ADRESA NOSITELJA ODOBRENJA/PROIZVOĐAČA Belupo lijekovi i kozmetika, d.d.
Ulica Danica 5
48 000 Koprivnica

Napomena: Ove upute o proizvodima samo su ilustrativnog karaktera. Ukoliko trebate savjet u vezi korištenja lijeka obratite se liječniku ili ljekarniku.