Napomena: Ove upute o proizvodima samo su ilustrativnog karaktera. Ukoliko trebate savjet u vezi korištenja lijeka obratite se liječniku ili ljekarniku.

Oculo plus

Proizvođač: Jadran Galenski laboratorij
Samo na recept? NE
Skoči na
» opis
» primjena
» doziranje
» napomene

Opis

Sastav Jedna kapsula sadržava 100 mg FloraGLO Lutein granulata s 5 % kristalnoga luteina i 0,2 % zeaksantina iz cvjetova kadifice (Tagetes erecta L.) i 25 mg suhog ekstrakta borovnice (Vaccinium myrtillus L.) sa 25 % antocijanozida.
Pomoćne tvari: mikrokristalinična celuloza, silicijev dioksid, magnezijev stearat, želatina, titanijev dioksid, E172, E127, E132 Pakiranje 2 blistera s po 15 kapsula u kutiji. Način i mjesto izdavanja Izdaje se bez liječničkoga recepta u ljekarnama i drogerijama. Rok valjanosti 2 godine. Način čuvanja Čuvati dobro zatvoreno pri sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Na koji način djeluju Vitalia Oculo plus kapsule? Svakodnevno pojačano naprezanje očiju, dugotrajno čitanje ili rad na računalu, kao i izloženost jakom svjetlu (posebno sunčevom) mogu ubrzati slabljenje vida, oštećenje makule i razvoj očne mrene. Nedostatak luteina u makuli povezuje se s nastankom senilne makularne degeneracije koja je glavni uzrok gubitka vida ljudi starijih od 60 godina. Studije pokazuju da dodatak prirodnih pigmenata luteina i zeaksantina može zaštititi oko i smanjiti rizik nastanka degeneracije makule i očne mrene.
Ekstrakt borovnice snažnim antioksidativnim djelovanjem potiče obnovu vidnoga pigmenta rodopsina, čuva kapilare i pospješuje prokrvljenost oka, što sve pridonosi boljem vidu.
Oculo plus kapsule sa standardiziranim količinama luteina, zeaksantina i antocijanozida prirodni su proizvod koji pomaže očuvanju vida i zdravlja očiju. Komu su namijenjene Vitalia Oculo plus kapsule? Oculo plus kapsule, kao prirodna pomoć u očuvanju vida, namijenjene su svim osobama koje pojačano naprežu oči. Preporučuju se osobama što su porodično sklone makularnoj degeneraciji, posebno ženama, starijim osobama i osobama svijetle puti i plavih očiju.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia Oculo plus kapsule? - Preporučuje se uzimanje jedne kapsule na dan.

- Jedno originalno pakiranje dovoljno je za 30 dana primjene.

- Mogu se primjenjivati duže vrijeme.

Napomene

Proizvodi  “Jadran” – Galenski laboratorij, d.d. Rijeka

Napomena: Ove upute o proizvodima samo su ilustrativnog karaktera. Ukoliko trebate savjet u vezi korištenja lijeka obratite se liječniku ili ljekarniku.